Afvalscheidingswijzer

Binnenkort valt bij de Afvalscheidingswijzer in de brievenbus.

In de Afvalscheidingswijzer leest u een overzicht van welk afval waar hoort. Een soort WEL/NIET-lijst dus. Alleen hebben we nu in de NIET-lijst ook toegevoegd waar u het afval dan wel kwijt kunt. We hopen u zo een handje te helpen uw afval nog beter te scheiden. Tenslotte is het voor ons allemaal van belang dat we de afvalberg doen slinken en zo veel mogelijk afval weer als grondstof kunnen inzetten.

 

Verschillende inzamelwijze verpakkingsmateriaal

In de Afvalscheidingswijzer ziet u welk afval tot bijvoorbeeld GFT, papier, glas en textiel behoort. Uiteraard hebben we ook het verpakkingsmateriaal plastic, metaal en drinkpakken (PMD) niet vergeten. De inzameling van metalen verpakkingen vindt echter in sommige gemeente anders plaats. In de gemeente Leudal en Maasgouw wordt het zogenaamde PMD ingezameld via de wijkparkjes. In de gemeente Roerdalen vindt de inzameling iets anders plaats. Daar wordt het plastic en de drinkpakken één keer per vier weken huis-aan-huis opgehaald. Metalen verpakkingen worden in Roerdalen samen met het oud ijzer door verenigingen ingezameld.

Wilt u precies weten waar u het oud ijzer kwijt kunt in uw gemeente? Log dan met uw postcode en huisnummer in op www.mijnafvalwijzer.nl of op de gratis app Afvalwijzer en kijk onder Scheidingsinfo welke vereniging bij u in de buurt het oud ijzer inzamelt.