Containers: volume en afmetingen

Omdat de gemeente per 1 januari 2022 haar afvalbeleid wijzigt mag u eenmalig gratis een andere maat restafval en GFT-afval kiezen. Voor GFT-afval mag u nu ook een 240 liter container kiezen. Daarnaast is er de mogelijkheid gratis een tweede GFT-container aan te vragen. In september ontvangt u herover een brief. Hieronder ziet u welke maten continers beschikbaar zijn.

 

Welke maten containers zijn er?

Hieronder ziet u alle maten containers naast elkaar. De meeste inwoners hebben nu een container van 240 liter voor de grijze bak en 140 liter voor de groene container. Voor volgend jaar kunt u kiezen welke maat container u wilt. Voor de grijze container geldt dat u meer betaalt als u een grotere container aanvraagt. De tarieven worden vastgesteld door uw gemeente. Kijk voor meer informatie over de tarieven op de website van uw gemeente.

Containersmaten

Hoe werkt het met de inzetbak?

Vindt u een container van 140 of 240 liter te groot? Dan kunt u voor de grijze container kiezen voor een inzetbak. De inzetbak van 40, 60 of 80 liter wordt in een kleine container (van 140 liter) gezet (zie foto). U zet deze dus op gebruikelijke wijze aan de straat, maar alleen de inzetbak wordt geleegd.

container met inzetbak 

Hoe ziet het aanrechtbakje eruit?

Hieronder ziet u hoe het bakje eruit ziet met daarbij de afmetingen. Het gaat om een 2-literbakje van 16 cm hoog, 9,5 cm diep en 14,5 cm breed.