Afvalwijzer vindt uw adres niet

Het kan zijn dat u probeert in te loggen en uw adres wordt niet herkend door mijnafvalwijzer.nl. Dit betekent dat er voor uw adres geen inzamelgegevens zijn ingevoerd in het systeem van de Afvalwijzer. In de Afvalwijzer staan normaal gesproken alleen de adressen aan wie afvalstoffenheffing is opgelegd en die containers via RD Maasland hebben om het huishoudelijk afval in te verzamelen.

Het kan echter voorkomen dat uw adres (nog) niet in het systeem is ingevoerd. Dit kan verschillende redenen hebben.

1. Nieuwbouw

Als u woning pas is opgeleverd, moeten we via de bsgw nog de gegevens van het nieuwe adres krijgen. Zodra uw adres is aangemeld bij ons voeren we de inzamelgegevens van het adres in en kunt u inloggen. Wilt u dit proces versnellen, dan kunt u zelf met ons contact opnemen en zorgen we dat u binnen enkele dagen de inzameldata van het huishoudelijk afval voor uw adres kunt inzien. 

2. Opnieuw bewoond

Als de woning die u heeft betrokken, langere tijd onbewoond is geweest, dan staat de woning niet meer geregistreerd als een object waarover afvalstoffenheffing wordt betaald. Dit moet dan nog in het systeem worden bijgewerkt. Zodra dit is bijgewerkt, wordt het adres weer opgenomen in de Afvalwijzer en kunt u de inzameldata van het huishoudelijk afval voor uw adres kunt inzien. Wilt u dit proces versnellen, dan kunt u zelf contact met ons opnemen en dan worden de data binnen enkele dagen zichtbaar gemaakt.

3. Bedrijf,vereniging of organisatie

In het bestand van de Afvalwijzer staan alleen adressen van huishoudens die afvalstoffenheffing betalen. Bent u een bedrijf, vereniging of organisatie, dan hoeft u geen afvalstoffenheffing te betalen, en dient u zelf zorg te dragen voor de afvoer van het afval. Mocht u interesse hebben om het afval door RD Maasland te laten afvoeren, neem dan vrijblijvend contact met ons op via (0475) 594 632 of via info@rdmaasland.nl.