Melding instellen ophaaldagen

De digitale afvalkalender kan u er aan herinneren op welke dag welk afval wordt opgehaald door een melding te sturen via uw e-mail of smartphone. U kunt zelf instellen voor welke afvalstroom u een melding wilt krijgen, en hoe lang van tevoren die melding verschijnt. Dit kunt u doen op de volgende manier.

Melding via e-mail instellen

Op de website www.mijnafvalwijzer.nl kunt u (na het inloggen met uw postcode en huisnummer) op de homepagina naar beneden scrollen. Daar kunt u onder het kopje Notificaties uw e-mailadres invullen en de afvalsoorten aanklikken waarvan u een inzamelmedling wilt ontvangen. U ontvangt altijd eerst een link via e-mail waarmee u de aanmelding of wijziging moet bevestigen. Heeft u al eerder notificaties ingesteld dan kunt u deze wijzigen. Wilt u zich afmelden dan kan dat door alle afvalsoorten te deselecteren en op opslaan te klikken. Een uitgebreide handleiding over het instellen van uw notificatie via e-mail vindt u hier.

Melding via uw smartphone instellen

Wanneer u de app voor de eerste keer opent krijgt u meteen na het inloggen de vraag of u een notificatie wilt instellen. Dit kan uiteraard ook nog op een later tijdstip door op de streepjes linksboven te klikken (het zogenaamde hamburgermenu) en bij instellingen bij de optie notificatie op de button ‘nee’ te klikken. Deze wijzigt dan in ‘ja’. Vervolgens verschijnen de verschillende afvalstromen. Per afvalstroom kunt u dan aangeven op welk tijdstip u de melding wilt ontvangen. Dit kan vanaf een dag van tevoren tot op de afhaaldag zelf.