Extreme hitte verwacht? Dan starten we eerder met inzamelen!

De afgelopen zomers hebben ons geleerd dat de temperaturen ook in Nederland flink kunnen oplopen. Onze medewerkers dragen daarom tijdens hete zomerdagen koelvesten en -petten. Echter, als we te maken krijgen met een reeks hete dagen met extreem hoge temperaturen (>320 C), dan kunnen we ook besluiten al om 6.30 uur met inzamelen te starten. 

We bekijken telkens in de week voorafgaand aan de inzameling de weersverwachting. Zodra er een extreme hittegolf wordt verwacht, dan krijgen onze medewerkers de instructie de komende week een uur eerder met de inzameling te starten. Hierdoor zijn onze medewerkers op het heetst van de dag klaar met de afvalinzameling.

Mochten we eerder starten met inzamelen, dan kondigen we dit aan via onze websites www.rdmaasland.nl en www.mijnafvalwijzer.nl. Ook sturen we een pushbericht via de app Afvalwijzer, zodat u meteen van een wijziging op de hoogte bent.

Zet uw container in ieder geval op hete zomerdagen (>32 graden) uiterlijk om 6.30 uur aan de straat. Eventueel de avond van tevoren al. Dan weet u zeker dat uw container wordt leeggemaakt.

Download de app Afvalwijzer!

En heeft u onze gratis app Afvalwijzer nog niet? Download deze dan nu, dan bent u altijd van het laatste nieuws over uw afvalinzameling op de hoogte.