Uw inzameldag kan wijzigen door nieuwe routes

Vanaf 4 januari 2021 wijzigt de inzameldag van het huisvuil in een aantal kernen. In onderstaand schema leest u voor welke kernen of deel daarvan de inzameldag wijzigt. De juiste inzameldata staan op uw afvalkalender 2021, die in de weken voor kerst in uw brievenbus valt. U kunt uw afvalkalender ook altijd inzien via www.mijnafvalwijzer.nl of via de gratis app Afvalwijzer.

Omdat er aan het einde van het jaar vanwege kerst en nieuwjaar altijd wat wijzigingen zijn in de datum waarop uw huisvuil wordt ingezameld, kan dit extra verwarrend zijn als u ook nog een nieuwe inzameldag krijgt. Daarom zijn bij de betrokken huishoudens folders in de brievenbus gestopt waarop de exacte data in de laatste weken van het jaar nog eens zijn opgesomd. Heeft u deze folder gemist, dan kunt u hem hieronder downloaden door op uw kern te klikken.

 

LEUDAL 

Kern

Huidige inzameldag

Inzameldag

vanaf 4 januari

Grathem

woensdag

maandag

Ittervoort

donderdag

woensdag

Nunhem

donderdag

vrijdag

Buggenum

donderdag

vrijdag

 

 MAASGOUW 

Kern

Huidige inzameldag

Inzameldag

vanaf 4 januari

(oud) Thorn

Maandag

vrijdag

Sleydal (Heel)

Dinsdag

woensdag

Panheel

Donderdag

woensdag

gedeelte Linne

Woensdag

donderdag

 

 

Uw afvalkalender is er ook digitaal!

U kunt de inzameldagen voor uw persoonlijke adres ook digitaal bekijken via www.mijnafvalwijzer.nl of op uw smartphone via de app Afvalwijzer (gratis verkrijgbaar in uw app-store voor iOs, Android en Windows). Hier kunt u onder andere voor verschillende afvalstromen een automatische herinnering voor de inzameldagen instellen. Zo vergeet u nooit meer uw afval tijdig buiten te zetten! 
Meer info vindt u op de pagina Digitale afvalkalender.

Tip: zet uw afvalcontainer op de inzameldag om 7.30 uur aan de straat. Dan weet u zeker dat deze wordt leeggemaakt.