Ondergrondse containers voor restafval

Op een aantal plekken in de gemeentes staan ondergrondse containers die speciaal bedoeld zijn voor het afval van mensen die in appartementencomplexen wonen. Deze inwoners hebben geen aparte containers voor het rest- en GFT-afval, maar kunnen hun afval in deze containers gooien. Burgers die van deze speciale ondergrondse containers gebruik maken, hebben hier persoonlijk bericht over gehad. 

Daarnaast staan op verschillende plekken ondergrondse containers die voor alle inwoners van de gemeente toegankelijk zijn. Deze containers zijn een uitwijkmogelijkheid voor mensen die hun eigen container thuis vol hebben en toch hun afval kwijt willen. De dichtsbijzijnde locaties van de ondergrondse containers die door alle burgers gebruikt kunnen worden, vindt u onder het kopje Inzamellocaties op www.mijnafvalwijzer.nl of de app Afvalwijzer. Bekijk hier het totaaloverzicht van  locaties waar alle burgers restafval kwijt kunnen via de ondergrondse container.

Hoe gebruik ik de ondergrondse container?

Alle ondergrondse containers kunnen alleen geopend worden met de Afvalpas. Daarom heeft ieder huishouden in de laatste weken van 2021 een nieuwe afvalpas gekregen. Het gebruik van de ondergrondse restafvalcontainer kost € 3,- per inworp van maximaal 60 liter (een grijze huisvuilzak). De kosten worden in de eindafrekening van de afvalstoffenheffing aan u doorberekend.

Zo werkt de ondergrondse restafvalcontainer:

  1. Houdt uw afvalpas voor de lezer
  2. Open de trommel van de container
  3. Stop uw afvalzak in de trommel van de container
  4. Sluit de trommel

Heeft u geen afvalpas?

Elk huishouden heeft in de laatste weken van 2021 een nieuwe afvalpas gekregen waarmee ze gebruik kunnen maken van de ondergrondse afvalcontainers. Bent u de pas kwijt? Dan kunt u tegen betaling van € 12,50 een nieuwe afvalpas aanvragen via het formulier afvalpas