Kunststof

Voor goede recyclingresultaten van kunststof is het belangrijk dat plastic van dezelfde of vergelijkbare soort wordt ingezameld. Verpakkingsmaterialen bestaan meestal uit een pure vorm van plastic en kunnen daarom goed samen worden ingezameling bij u in de buurt. Grote stukken kunststof zoals speelgoed, tuinstoelen en -tafels bestaan uit samengesteld plastic en kunnen daarom niet samen met het verpakkingsmateriaal worden verwerkt. Deze kunt u brengen naar één van onze milieuparken.

Kunststof verpakkingsmateriaal

Er kan veel meer plastic worden ingezameld dan vaak wordt gedacht: plastic flessen en flesjes, shampoo -en wasmiddelflacons, lege tubes van tandpasta, crèmes en gel, zakken en bakjes van groente, fruit en salade, plastic tassen en boterkuipjes kunnen met een gerust hart in de bak of zak voor plastic afval worden gegooid.

Samengestelde materialen zoals chipszakken en kauwgomstrips mogen niet in de container of zak, net als verpakkingen die chemicaliënresten bevatten, zoals lijm- en verfverpakkingen. Ook verpakkingen van fastfood en vleesschaaltjes mogen niet bij het plastic verpakkingsmateriaal omdat ze vaak te vervuild zijn.

Wat wel en wat niet?

Kunststof verpakkingsmateriaal mag samen met drinkpakken en metalen verpakkingen (blik) worden ingezameld. Wilt u precies weten wat er wel en wat niet samen met kunststof mag worden ingezameld? Klik dan op de volgende link: Overzicht  Plastic, Metaal (blik) en Drinkpakken (PMD)