Textiel en Schoenen

... ook uw kapotte, versleten kleding en zelfs uw oude poetsdoeken zijn welkom!

Uw oude, nog draagbare kleding kunt u al jaren kwijt via de inzamelcontainers en huis-aan-huis inzameling. Maar wist u dat tegenwoordig ook kapotte kleding, knuffels, poetsdoeken en zelfs accessoires (mutsen, sjaals, riemen e.d.)  welkom zijn? De ruimere inzamelcriteria  zijn mogelijk doordat het Leger des Heils de niet-herdraagbare kleding en textiel ‘vervezelt’ en geschikt maakt om als grondstof te hergebruiken.

Wat mag in de textielcontainers van de wijkparken?

Het volgende kunt u in de textielcontainer bij de inzamelpunten kwijt:

  • Schoenen
  • Kleding
  • Beddengoed (dekens, lakens, maar géén dekbedden)
  • Handdoeken
  • Gordijnen
  • Lompen en ander textiel

Een volledige WEL/NIET-lijst TEXTIEL kunt u hier downloaden.

Op www.mijnafvalwijzer.nl kunt u kijken waar de dichtstbij zijnde inzamelpunten zijn voor uw postcode.

Attentie: laat geen afval achter naast de container. Indien de containers overvol zijn, dan kunt u dit aan ons melden via (0475) 59 46 32. Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur.

Sorteercentrum

Uw textiel krijgt sowieso een tweede leven. In een textielsorteercentrum wordt al het textiel afkomstig uit onze regio gesorteerd. Herbruikbare kleding en accessoires worden tegen kleine prijsjes aangeboden in de winkels van Leger des Heils. Mensen die moeten leven van een minimum inkomen of zich in een crisissituatie bevinden kunnen hier gebruik van maken.

Alle textiel dat niet voor tweedehands gebruik geschikt is, wordt ‘vervezeld’. Dit is het terugbrengen van textiel tot losse vezels. Hiervan worden weer nieuwe producten gemaakt. Naast het voordeel van duurzaamheid betekent dit dat gemeenten minder restafval hoeven in te zamelen kosten.

Uw textiel komt hoe dan ook goed terecht!

 

Terug naar Uw Afval