Spaar uw textiel even op!

2 april 2020 | Ingrid

Op dit moment kunnen we niet garanderen dat uw textiel duurzaam wordt verwerkt. Spaar uw textiel daarom even op, totdat de verwerker uw textiel weer een tweede kans kan bieden.

Wij werken samen met Reshare, een organisatie binnen het Leger des Heils die het textielhergebruik regelt. Reshare zorgt ervoor dat het textiel dat binnen Leudal en Maasgouw wordt ingezameld een tweede kans krijgt. Al het textiel wordt gesorteerd. Goed, nog bruikbaar textiel wordt in kringloopwinkels en winkels van Reshare zelf verkocht aan mensen met een kleine beurs. Textiel dat niet meer herbruikbaar is wordt vervezeld en dient als grondstof voor nieuwe producten.

Op dit moment is het als gevolg van de corona-crisis niet mogelijk om het textiel een nieuw leven te gunnen. Kringloop en 2e hands kledingwinkels zijn dicht en vanwege de wereldwijde maatregelen mbt het COVID-19 is er geen afzetmarkt voor textiel. 

Dit betekent dat het textiel dat op dit moment wordt ingezameld, vooralsnog wordt opgeslagen. Lange opslag is echter niet goed voor de kwaliteit van het textiel. Het kan daardoor gebeuren dat we het textiel alsnog moeten verbranden. Wij adviseren u daarom uw textiel voorlopig even op te sparen. Zodra de situatie het toelaat kunt u uw textiel weer inleveren, zodat het alsnog een tweede leven krijgt.

 

Voor meer informatie lees ook https://www.reshare.nl/actueel/coronavirus-treft-ook-kledinginzameling-leger-des-heils