Afvalkalender en afvalpas in december in uw brievenbus

7 december 2021 | Ingrid

De komende weken ontvangt u belangrijke post over het nieuwe afvalbeleid. U ontvangt namelijk een nieuwe afvalpas en uw afvalkalender waarop de inzameldata van het rest- en GFT-afval staan. Houd uw brievenbus daarom goed in de gaten!

Uw eigen afvalkalender

Vanaf 1 januari 2022 start het nieuwe afvalbeleid. Het restafval wordt dan 1x per vier weken opgehaald. De GFT-inzameling blijft hetzelfde en vindt 1x per twee weken plaats. In Maasgouw en Roerdalen wordt vanaf 1 januari 2022 ook het PMD (Plastic, Metaal en Drinkpakken) 1 x per twee weken aan huis opgehaald.

Vanwege het nieuwe inzamelsysteem zijn alle routes gewijzigd. Dat betekent dat uw afval waarschijnlijk op een andere dag wordt ingezameld dan u gewend bent. Het kan zelfs zijn dat de verschillende afvalsoorten op een andere dag in de week worden ingezameld.

Belangrijk is dat u uw eigen afvalkalender volgt. Het is namelijk mogelijk dat binnen uw kern verschillende afvalsoorten worden ingezameld op dezelfde dag, of dat in een deel van uw dorpskern juist op een andere dag wordt ingezameld.

Onze tip: download de app Afvalwijzer

Via de gratis afvalapp Afvalwijzer kunt u een herinnering krijgen wanneer welk afval aan de straat moet. Zeker nu de inzameldagen veranderen is dat een aanrader. Bovendien kan RD Maasland u een bericht sturen als er iets wijzigt in de inzameling, bijvoorbeeld vanwege extreme weersomstandigheden. U kunt de app Afvalwijzer gratis downloaden via uw app-store en is beschikbaar voor iOs (iPhone, iPad), Android en Windows.

Nieuwe afvalpas

In december ontvangt u ook een nieuwe afvalpas. Deze afvalpas hebben inwoners van Maasgouw en Leudal vanaf 1 januari 2022 nodig om toegang te krijgen tot het milieupark. Daarnaast kunnen inwoners van Maasgouw, Leudal én Roerdalen de pas gebruiken om de ondergrondse restafvalcontainer te openen als u een keer meer afval heeft dan in uw eigen container past. In de brief bij de afvalpas staat precies uitgelegd hoe dat werkt.