Afvalpas

Werkwijze

Elk huishouden in de gemeente Leudal en Maasgouw  heeft een eigen Afvalpas, die net als uw afvalcontainers bij het huis hoort. De Afvalpas geeft u toegang tot onze milieuparken in Maasbracht, Roggel en het milieupark in Montfort, waar u al uw huishoudelijk afval kunt inleveren. U kunt zelf kiezen op welk milieupark u uw afval inlevert. Sinds 2014 kunnen ook inwoners van Echt-Susteren een Afvalpas bij ons aanvragen. Zij kunnen met deze afvalpas naast de milieuparken in Maasbracht en Roggel ook gebruik maken van het milieupark in Montfort. (NB. inwoners van Roerdalen kunnen geen Afvalpas aanvragen.*)

Via de pas registreren wij uit welke gemeente het aangeleverde afval komt en controleren we of het maximum aantal kilo's aangeleverd afval voor die week niet is overschreden. Bij aankomst op het milieupark dient u dan ook altijd uw Afvalpas aan de beheerder te overhandigen. De beheerder kan u ook om verdere legitimatie via rijbewijs, paspoort of identiteitskaart verzoeken om een en ander te controleren.

Sommige inwoners hebben een speciale Afvalpas. Op enkele plekken in de gemeente staan namelijk speciale ondergrondse containers voor restafval. Deze containers zijn bedoeld voor mensen die in appartementecomplexen wonen en geen aparte containers voor rest- en GFT-afval tot hun beschikking hebben. Alleen die mensen hebben een speciale Afvalpas waarmee ze de ondergrondse containers kunnen openen. Zo'n speciale Afvalpas krijgt u alleen (automatisch) toegewezen indien u bewoner bent van die aangewezen appartementen. U kunt deze pas dus niet aanvragen.

Terug naar boven

Adresgebonden

De Afvalpas is adresgebonden. Dit betekent dat de afvalpas, net als uw afvalcontainers, bij verhuizing achtergelaten dient te worden op dit adres (bij voorkeur in de meterkast). Dit betekent ook dat u als bewoner van dit adres persoonlijk verantwoordelijk bent voor alle handelingen die ermee verricht worden. Het is dan ook niet toegestaan uw pas uit te lenen aan derden.

Terug naar boven

Uw afvalpas kwijt of beschadigd

Omdat u, als bewoner van het betreffende adres, verantwoordelijk bent voor uw Afvalpas, is het van belang dat u verlies of diefstal van uw pas onmiddellijk na ontdekking meldt bij RD Maasland (0475) 59 46 32. Wij blokkeren uw Afvalpas dan onmiddellijk zodat oneigenlijk gebruik wordt voorkomen. Misbruik van de pas na verlies of diefstal komt geheel voor uw rekening tot 1 werkdag na het moment van aangifte bij de RD Maasland.

Een beschadigde Afvalpas kunt u aanbieden bij RD Maasland, Postbus 4096 AB in Haelen. U kunt de pas ook achterlaten bij de beheerder van het milieupark.

Terug naar boven

Nieuwe Afvalpas aanvragen

Een nieuwe pas kunt u aanvragen via het contactformulier of door ons te bellen (0475) 59 46 32. De eerste pas wordt gratis verstrekt; voor elke volgende pas die op dat adres wordt aangevraagd, worden kosten in rekening gebracht.

* Notabene: inwoners van de gemeente Roerdalen kunnen geen Afvalpas aanvragen. De gemeente Roerdalen heeft een overeenkomst met het MilieuSorteerStation in Montfort. Aan de hand van uw identiteitsbewijs wordt gecontroleerd of u in de gemeente Roerdalen woont.

Terug naar boven