Wijziging aanrijroute milieupark Roggel

25 mei 2020 | Ingrid

De drukte op het milieupark in Roggel leidt  regelmatig tot verkeeroverlast op het industieterrein Grote Laak. Daarom hebben we in overleg met de gemeente Leudal besloten de aanrijroute naar het milieupark te wijzigen.

Het is erg druk op de milieuparken. Dit komt enerzijds omdat veel mensen thuis zijn en hun tuin en huis opruimen. Anderzijds is de doorstroom op het milieupark minder snel omdat we -ivm corona-maatregelen- maar vijf auto's tegelijkertijd op het terrein mogen toelaten. Hierdoor ontstaan regelmatig files voor de ingang van de milieuparken. In Roggel ontstaat hier echter ook verkeersoverlast door voor andere bedrijven op het terrein Grote Laak. Daarom is aanrijroute naar het milieupark als volgt gewijzigd.

Normaal gesproken kunt u de Bevelantstraat van twee kanten inrijden: vanaf de Vrijkenstraat en vanaf Heythuyserweg (doorgaande weg tussen Heythuysen en Roggel)/ Grote Laak/Blenkert. Om de verkeersstroom rondom het milieupark wat beter in banen te leiden, is er voorlopig een omleiding van kracht om het milieupark te bereiken. Dit betekent dat u de Bevelantstraat alleen kunt inrijden vanaf de Grote Laak, richting Blenkert en dan inslaan naar de Bevelantstraat. Bij het verlaten van het milieupark dient u vanuit het milieupark rechtsaf te slaan op de Bevelantstraat zodat u uitkomt op de Vrijkenstraat.

Deze omleiding is vooralsnog een tijdelijke oplossing, maar in ieder geval tot het weer toegestaan is om meer dan vijf auto's tegelijk op het milieupark toe te laten.

Wij rekenen op uw begrip.